top of page

Un cub de 500kg de fang al mig de l’escena. Un cos humà de 70kg. Dos elements tan diferents com similars. Trobant relacions entre els dos l’espectacle viatja de la mà d’un imaginari realista i oníric, on el fang i el cos esdevenen una mateixa cosa. 

La base de l'espectacle és la relació entre el fang i el cos, aprofundint en les seves capacitat per emmotllar i ser emmotllat per mitjà de les acrobàcies del circ. Amb aquestes acrobàcies el cos de l’artista és transformat pel fang que queda sobre seu mentre que les acrobàcies sobre el fang transformen la matèria. La manipulació del fang a la escena fa viatjar al públic dins un espectacle ple de formes i escultures úniques i suggerents. Aquest tractament provoca que l’espectacle sigui únic cada vegada que es presenta i pugui sorprendre tan al públic com a l’artista. A mida que l’espectacle es desenvolupa s’observen els canvis físics en les matèries. El cos humà es cansa, el fang es deforma. Els dos suen. La línia que els separa es difumina i els cossos acaben sent un.

Fotografies_  Marta Garcia

Inese Kalmina

"Girón també va triomfar amb Fang, un exercici de força, habilitat, equilibrisme i transformació que realitza amb una immensa massa de fang. L’artista treu molt partit del seu combat amb la matèria i s’enfanga a plaer acompanyat de música en directe, elaborada en part amb el mateix material que ell utilitza en escena: el fang com a instrument de percussió. El públic va acomiadar amb una sonora ovació el seu espectacle"

Marta Cervera (El periodico)

"L'execució acrobàtica de Quim Girón a la sala Pina Bausch del Mercat de les Flors és una perfecta carta de presentació de les intencions del cicle Circ d’Ara Mateix"

Victor Giralt (betevé)

Asimismo, de un enfrentamiento entre cuerpo y materia que pasa necesariamente por manipulaciones, osmosis y transfusiones, por ligazones y re-ligiones en un sentido muy propio, la poética de Animal Religion se ha hecho eco desde siempre" 

Roberto Fratini (blog del Mercat de les Flors)

Sense paraules però amb unes mirades de intel·ligent complicitat, [Quim Girón] retorna a un costat blanc i lluminós de la creació"

 

Jordi Bordes (El punt Avui)

Quim Giron s'ha convertit en pocs anys en un referent del circ que es fa a Catalunya"

 

Marcel Barrera (Bloc de circ) 

PREMIS i NOMINACIONS

       

       Premi especial Zirkolika 2017
 

       Nominació als Premi de la Crítica
       per millor música original

 

       Nominat millor espectacle de circ

       Premis TB 2018

Creació i artista de circ _ Quim Girón

Música i espai sonor_ Joan Cot Ros

Disseny i espai lumínic_ Jou Serra

Dramaturgista_ Jordi Fondevila

Vestuari_ Lluna Albert

 

Producció_ Elclimamola

Amb el suport de_ Fundació La Pedrera _ Festival TNT

Residència artística_

Teatre Sant Esteve de Palautordera, Can Gassol - Centre d'arts escèniques de MataróCronopis - Can Fugarolas, La Bonita, Centre Cívic La Barceloneta, La Caldera

bottom of page