top of page

ANIMAL RELIGION  és una companyia de circ interessada en la recerca de nous camins dins el circ contemporani i la interdisciplinarietat. Els seus tres eixos de treball son el cos, la llum i la música. En els seus 10 anys de carrera ha realitzat 9 espectacles de formats molts diferents, ha col·laborat amb més de 30 artistes d'arreu, a rebut encàrrecs del TNC, Fira Tàrrega, Mercat de les Flors, Festival TNT i l'Auditori de Barcelona. Ha rebut premis i reconeixements, a destacar el Premi Especial Ciutat de Barcelona per l'espectacle Sifonòfor l'any 2016.

 cat cast | eng

Joan Cot Ros

Barcelona, 1985

Artista sonor

Compositor, percussionista, di-rector i productor musical inte-ressat en l’art contemporani i la interdisciplinarietat.

Llicenciat en composició musical per la University College Fal-mouth (incorporating Dartington College of Arts) a UK, on es va formar en composició clàssica-contemporània i improvisació lliure. Ha escrit obres per for-macions contemporànies, de jazz, música per projectes inter-disciplinaris (circ, dansa, teatre, literatura i poesia), música per curtmetratges, llargmetrat-ges i anuncis. Està molt interessat en el món de les instal·lacions de so i visuals. Ha treballat amb Animal Religion, Los Galindos, Circ Ver-mut, Cia. Psicoproject i Emma-Jane Martin, entre d’altres.

Forma part de la companyia Animal Religion com a compo-sitor musical i col·laborant con-ceptualment en el procés de creació dels espectacles.

Quim Girón

Barcelona, 1985

Fundador i director artístic

Llicenciat en circ a la Universitat de Dansa i Circ d'Estocolm, on rep la beca Sophie Hulten's per la seva creativitat, el joc amb el risc i per la seva habilitat com artista de circ. El seu treball se centra en l'expressió del cos, és un apassionat de l'astrobiologia i altres disciplines que estudien l’origen de la vida, desde on desenvolupa el seu imaginari per construir els espectacles.

Jou Serra

Barcelona, 1984

Artista lumínica

Artista lumínic treballant dins les arts escèniques i la instal·lació. Veu de les fons de la pintura, el cos en moviment, l'observació de la natura, la fotografia i el gènere.

Concep l'art com un procés i un espai on exposar la ment crítica.
Llicenciada a Salzburg Experi-mental Academy of Dance (SEAD) en dansa contemporània i coreografia, i formada en tèc-nica de llums a Escénica Técnica (Granada). Treballa com a disse-nyadora de llums majorità-riament d'espectacles escènics dins els àmbits de la dansa contemporània, el nou circ i les noves dramatúrgies.
Forma part de la companyia Animal Religion com a composició d’espai i llum, coordinadora tècnica i col·la-borant conceptualment en el procés de creació.

Ancla 1

ANIMAL RELIGION  és un companyia de circ interessada en la recerca del circ contemporani i la interdisciplinarietat. La companyia va ser fundada per Quim Giron i Niklas Blomberg a l’any 2012, i ha estat Quim Giron qui ha assumit la direcció artística de la companyia des del seu inici fins a dia d'avui.

El seu primer espectacle de llarg format és el solo 
Indomador (2013) amb el que ha actuat durant sis anys arreu d’Europa i llatina-amèrica. Indomador és un espectacle que reflexiona sobre l'animalitat humana, el gènere i les seves relacions.

Al setembre del 2014, seguint l'encàrrec de Jordi Duran i Fira Tàrrega, Animal Religion presenta 
Chiken Legz, un espectacle site-specific centrat en un context de granja a les afores de Tàrrega. A l'espectacle hi participen 11 artistes i diversos animals que corren lliures per l'espai. L'espectacle rep el Premi Moritz a la millor estrena d’espectacle de carrer i no convencional a Fira Tàrrega i rep el premi de la millor posada en escena als Premis Zirkolika 2014.

A l'any 2015 l'Auditori de Barcelona dins el programa Escenes encarrega a Animal Religion la creació d'un espectacle. La creació culmina en Sifonòfor, un espectacle amb 13 artistes de circ i la cantant d'òpera Núria Dardinyà. Un espectacle que explora la combinació de la música i el circ, des de la música electrònica fins a la música clàssica, el circ tradicional i el contemporani. L'espectacle rep els premis Especial Ciutat de Barcelona 2016 i el Gran Premi BBVA Zirkolika 2016.

A Sifonòfor el segueix 
Tauromàquina (2016), estrenat al Festival Trapezi de Reus, una reflexió sobre les relacions de l'home amb la màquina, un diàleg animal amb un motor emocional, un treballa sobre el balanç i l'equilibri. L'espectacle és interpretat per dos artistes de circ, un músic i una carretilla elevadora.

Al mateix any 2016 Animal Religion rep l'encàrrec del Mercat de les Flors de realitzar una peça de mitjà format. La peça esdevé 
Sapiens Zoo, un espectacle inspirat en rituals tribals creuant fronteres entre el comportament humà i l'animal. A l'espectacle hi participen 4 artistes de circ, una ballarina que manipula les llums en escena i una DJ que barreja música electrònica i field recording.

A l'any 2017, seguint un encàrrec de la Pedrera (amb coproducció del Festival TNT de Terrassa) Quim Giron decideix iniciar un nou procés de creació d'espectacle a solo, que finalment es converteix en 
Fang, un espectacle d'exploració i manipulació del material del fang que esdevé una reflexió entre lo físic i lo espiritual. Giron a l'espectacle va acompanyat de Joana Serra, dissenyadora de llums i col·laboradora habitual d'Animal Religion i Joan Cot Ros, compositor i músic que acompanyen en directe l'espectacle. Fangha rebut el Premi Especial Zirkolika 2017 i ha estat nominat al millor espectacle de circ als Premis TB 2018 i nominat als Premis de la Crítica per la seva música.

A l'any 2018 Quim Giron rep l'encàrrec de l'Ateneu Popular de 9 barris per realitzar la direcció del 23è Circ d'Hivern. Per aquest projecte Giron utilitza l'estructura d'Animal Religion i el projecte esdevé una creació col·lectiva amb 5 artistes de circ en escena i un equip artístic de 6 persones fora d'escena. El procés culmina en 
Nu, un espectacle de circ fresc i per a tots els públics on es busca fer volar la imaginació de l'espectador partint de la nuesa escènica amb pocs objectes i sense elements clàssics del circ.

Al 2019 Animal Religion incorpora a Joana Serra i Joan Cot Ros al nucli del projecte sumant-se a Quim Giron. Amb aquest trio Animal Religion treballa per obrir els límits del que és circ contemporani des de la interdisciplinarietat i utilitzar el cos, les llums i el so des de l'inici de les creacions per obrir noves possibilitats escèniques i instal·latives.

Al 2020 Animal Religion estrena el seu primer espectacle dirigit al públic de primera infància  
...i les idees volen un espectacle per públic de 2 a 5 anys encarregat pel Mercat de les Flors i el festival El més petit de tots

 

Al 2021 Animal Religion estrena Ahir, un nou solo per encàrrec del Teatre Nacional de Catalunya.  Un espectacle que dialoga amb el passat. Una incisió en la línia del temps que ens permet observar-la, estirar-la, congelar-la i transformar-la fins a reinterpretar-ne la seva continuïtat. Un viatge arriscat i poètic; de vegades cru, també fresc i sempre sincer. Un espai on els records i la imaginació es confonen. Ahir és una peça dedicada a totes aquelles persones que en algun moment han buscat, en el seu passat, alguna resposta o algun anhel.

bottom of page